18 травня у Винниках відбудеться фестиваль сиру та бринзи.
Фермерське господарство «Шеврет» із Мостиського району привезе до львівського передмістя сири кроттен, бюш, томет, фету та сігалон, виготовлені за традиційною французькою технологією. Свою продукцію презентуватиме й «Селиська сироварня» та ТМ «Смак українських Карпат», а товариство «Жива земля» привезе на фестиваль молочні продукти, виготовлені за швейцарськими рецептами, повідомляє прес-служба львівської мерії.
Окрім сиру, на фестивалі можна буде придбати вироби народних майстрів: ткані та вишивані вироби, гаварецьку, покутську та гуцульську кераміку, ковані вироби, вишиванки коломийських майстринь.
На фестивалі також можна буде навчитись стрільбі з лука та арбалета та поспостерігати за роботою гончарів, ковалів, ткачів, різьбярів та художників по склу.
Розважатимуть гостей музикою від гурту «Дриг», театральними виставами та лицарськими боями.
Фестиваль відбудеться за адресою: м. Винники, вул. Івасюка, 5. Почнеться він о 10:00 і триватиме до 18:00.