Завідувач кулінарією «Арсену» постане перед судом

До 5 років в’язниці загрожує завідувачу відділу кулінарії супермаркету «Арсен». Прокуратура вважає його винним у масовому отруєнні львів’ян курчатами-гриль.

Фото: picsfab.com

Фото: picsfab.com

Торік у жовтні 36 городян потрапили до лікарні з харчовим отруєнням. Причиною стали смажені кури, яких постраждалі купували у супермаркеті «Арсен», що на Чорновола. У 17 потерпілих виявили сальмонельоз, збудник хвороби знайшли у 5 з 9 проб продукції з супермаркету, а також у однієї з працівниць кулінарного цеху «Арсену». Чиновники з Державної санітарної служби Львівської області звинуватили підприємство у недотриманні температурного режиму при приготуванні курей, оштрафували компанію та директора супермаркету на майже 7 тисяч гривень і передали справу до прокуратури.

У прокуратурі в результаті розслідування дійшли висновку: «До продажу таку партію курей-гриль без жодного контролю за дотриманням санітарних норм та технологічного процесу приготування й зберігання допустив завідувач відділу кулінарії зазначеного торговельного об’єкта». Посадовцю повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України – службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки, а саму справу передали до суду.

Схожа історія сталася у червні 2011 року в київському супермаркеті «Велика Кишеня» – кілька десятків людей, що купували там кури-гриль, потрапили до столичних лікарень із сальмонельозом. Як згодом з’ясувалось, у супермаркеті продавали протермінованих курей. Адміністрація магазину відбулася штрафами, а завідувач виробництва потрапила на лаву підсудних. Жінці пощастило – хоч її визнали винною в отруєнні 70 киян, та одразу ж амністували, оскільки вона виявилась постраждалою від Чорнобильської катастрофи.

Kolgot UA

Сподобалось? Поділіться із друзями

PinIt

Новини інших ЗМІ

Loading...
Top