На вихідних у Львові ярмаркуватимуть ґазди з Карпат

Нині пообіді у дворику Ратуші (пл. Ринок, 1) стане гамірно – тут відкриється ярмарок карпатських продуктів, який триватиме два дні.

Селиська сироварня – одна з найвідоміших у Карпатах
Фото: myreport.com.ua

30 господарств з Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської та Чернівецької областей торгуватимуть на Ринку правдивими наїдками та напоями з Карпат. Упродовж двох днів львівські господині зможуть поповнити свої комори бринзою та козиними сирами, ковбасами та шинками, купити про запас трохи трав’яного чаю, меду, фруктових джемів та соків. 

Вже о третій пополудні п’ятниці розпочнуться кількагодинні майстер-класи галицької та карпатської кухонь – не лишайте вдома свій «молескін», організатори обіцяють багато цікавих рецептів. Модеруватиме майстер-класи Даша Малахова. Вона й сама приготує львівську страву – як дізнались «Закупи», це буде штрудель з яблук та пастернаку.

Наступного дня, у суботу, майстер-класам передуватиме конкурс андрутів – львівських господинь, які володіють цікавими рецептами, чекатимуть у дворику муніципалітету о 15:00 із вафельним тортом та його рецептом. Авторка (чи автор) найкращих андрутів отримає грошову винагороду – 1000 гривень. 

І у п’ятницю, і в суботу ярмарок працюватиме до 22:00.

Ярмарок карпатських продуктів буде діяти в рамках більшого свята – гастрономічного фестивалю «Львів на тарілці» (програму фесту шукайте за лінком). Фестиваль відбудеться у Львові вдруге, триватиме він три дні – з п’ятниці по неділю, впродовж яких гості фесту зможуть скуштувати львівських страв зі спеціального меню у міських ресторанах, пива під час Пивного туру та придбати трохи смачних місцевих продуктів для домашніх кулінарних експериментів. А 300 гостей, які не пошкодують 300 гривень і мають вечірню сукню чи костюм, зможуть повечеряти під відкритим небом на Гала-вечері, яку готуватимуть найкращі львівські кухарі.

Answear UA

Сподобалось? Поділіться із друзями

PinIt

Новини інших ЗМІ

Loading...
Top