Коників ліпити: 5 атракцій Свята сиру і вина

У п’ятницю, 19 жовтня, у Львові розпочнеться Свято сиру і вина, яке триватиме впродовж цілого вікенду. Гастрономічний фестиваль відбувається в місті вже втретє і цього року організатори обіцяють багато несподіванок. «Закупи» вибрали 5 найцікавіших подій свята, які варто відвідати.

Сиро-Винний ресторан

Фото: facebook-сторінка пастерії Bianco Rosso

На терасі на площі Ринок відкриється імпровізований ресторан, який працюватиме упродовж усіх трьох днів фестивалю. Почастунок готує львівська пастерія Bianco Rosso, та ж, що організувала влітку недільний італійський ринок у місті. В ресторані обіцяють пригощати спеціально виготовленим до фестивалю італійським вином, традиційними італійськими сирами та закусками, а родзинкою свята має стати різотто, приготовлене в головці пармезану. Невідомо, чи ця страва увійде згодом до меню пастерії, тож якщо цікаво, як саме її готують, не оминайте Сиро-Винний ресторан на вихідних. Він працюватиме впродовж цілого вікенду.

Винні дегустації

Фото: www.domashniy.ru

Було б дивно, якби на винному святі не влаштовували дегустацій. Тому вони будуть. Оцінити смак вин, привезених учасниками фестивалю до Львова, можна буде на площі Ринок. Для дегустацій там поставлять спеціальний намет. Та щоб потрапити до нього, потрібно попередньо записатись на дегустацію.

Майстер-клас з виробництва сирних коників

Фото: MandrivNychky/Picasa

Кажуть, в давні часи пастухи на полонинах робили з сиру фігурки коників, прикрашені збруєю, аби повернувшись з гір подарувати їх вподобаній дівчині. Якщо хочете відчути себе пастухом – доведеться йти на полонину і шукати овець, а коника для дівчини можна виліпити на фестивалі сиру та вина. Майстер-класи з ліплення коників будуть проходити на Сиро-Винному ярмарку на площі Ринок з п’ятниці до неділі.

Частування сирником

Шматок сирника, випеченого на фестивалі, це єдина їжа, за яку вам не доведеться платити. Урочисте розрізання та поїдання величезного сирника від «Добряни» почнеться у суботу о 16:00 на Ринку. Але якщо ви належите до тих городян, що завжди заходять до тролейбуса чи маршрутки останнім, пропустивши поперед себе решту пасажирів, краще відразу йдіть до кав’ярні, яка пече найкращі на ваш смак сирники – безкоштовний шматок львівського спеціалітету вам не світить.

Давильня винограду

Щось схоже розмістять на площі Ринок / Фото: www.cheeseandwine.lviv.ua

Подейкують, що коли чавити виноград ногами, то вино з такого винограду матиме особливий смак. Дізнатись, так це чи ні, вдасться лише за рік – коли на фестивалі з’явиться свої фестивальне вино. А робитимуть його з винограду, який чавитимуть у гігантській давильні винограду, встановленій на площі Ринок. Якщо ви маєте намір наступного року пити фестивальне вино, то на цих вихідних просто зобов’язані піти і проконтролювати, хто, як і в яких умовах буде давити для нього виноград. Давильня винограду запрацює у п’ятницю о 15:00.

І це далеко не повний перелік усіх подій, що відбуватимуться на Ринку цими вихідними. Буде багато музики, вина і сирів, Винна пошта на манер тієї, що працювала на Святі кави, а художники Марія та Володимир Гавриш малюватимуть вином картини. Детальну програму свята шукайте на сайті фестивалю.

Answear UA

Сподобалось? Поділіться із друзями

PinIt

Новини інших ЗМІ

Loading...
Top