Європейське біовино органічне на 100%

Купуючи пляшку європейського вина з позначкою «біо», шанувальники продуктів «органік» отримають напій, не лише вироблений з біовинограду, а й за відповідною біотехнологією.

Фото: www.delavigneauvert.fr

У світі виноградарства стався переворот: із серпня біовино офіційно існує. Напис «Біологічне вино», супроводжуваний зеленим логотипом Євросоюзу на білому тлі, замінить напис «Вино, вироблене з винограду, вирощеного органічним способом». Ці зміни – результат того, що набув чинності європейський регламент, ухвалений ще 8 лютого 2012 року. Власне він і формує нові технічні вимоги до вина, котре називають біологічним.

Донедавна вино було особливим продуктом у європейських регламентах, що стосуються харчової промисловості – органічним продуктом могла бути визнана лише сировина (виноград). Відтепер, аби отримати ярлик «біо» для свого продукту, винороб має використовувати не лише органічний виноград, а й – у цьому власне і полягає головна новина – технологію виробництва вина, що отримала біосертифікат. Якщо виробник цих правил не дотримується, він повинен буде прибрати з пляшок напис «АВ» (органічне сільське господарство) і не зможе називати свою продукцію біологічним вином.

Новим регламентом також передбачено, що у біовино виробники повинні класти менше сульфітів, ніж раніше: максимум 100 мг на літр червоного вина (проти 150 мг/л у звичайних винах) і 150 мг/л білого або рожевого (замість 200 мг/л у звичайних винах). Сульфіти є консервантами, які стабілізують вино та дозволяють уникати ароматичних спотворень через деякі бактерії, що присутні у вині, та повторного бродіння.

Більше подробиць – у статті Фабріса Тесселя з Libération (переклад Радіо «Голос России»).

За матеріалами Libération
Kolgot UA

Сподобалось? Поділіться із друзями

PinIt

Новини інших ЗМІ

Loading...
Top