Продукт швидкого реагування

“Швидка” локшина не належить до корисних продуктів на щодень. Але бувають ситуації, коли приготувати собі повноцінний обід немає змоги і локшина швидкого приготування — єдина доступна їжа. В таких випадках важливо бути певним, що їси безпечний продукт.

На початку року Центр споживчих експертиз “Тест” перевірив, що кладуть виробники локшини у яскраві пакети. В тестуванні брали участь зразки 5 торгових марок — три українського та дві китайського виробництва. Попри неабияку популярність “швидкої” локшини, не так багато компаній займаються її виробництвом.

Результати тестування приємно потішили — усі п’ять зразків виявились безпечними для споживання. Перевірка на вміст глутамату натрію — героя численних міфів з передач про шкоду сучасної їжі — дала позитивний результат. У одному зі зразків — китайській локшині Golden wheat — глутамату натрію взагалі не було. У решті його вміст коливався від 2,5% (Мівіна) до 3,6% (китайська локшина Super). Безпечною для людини разовою порцією глутамату вважають 0,5 мг за раз та 1,5 мг в день. Тобто за день без шкоди для здоров’я можна з’їсти щонайменше 400 грамів вермішелі.

Усі три зразки локшини українського виробництва отримали від «Тесту» оцінку «відмінно». Вермішель Super отримала оцінку «добре», а Golden wheat – «задовільно». Оцінку їй знизили за те, що виробник трохи перебільшив вагу свого продукту — замість задекларованих 143 грамів вона важила лише 137. До того ж Golden wheat виявилась найдорожчою локшиною — вона коштувала втричі більше, ніж українська «Мівіна» в перерахунку на 100 грам продукту.

Як це зроблено
«Швидку» локшину готують так само, як і звичайну — замішують тісто з борошна та води або бульйону. Далі тісто розкочують, ріжуть і формують локшинову «хвилю». Після цього вермішель проходить через паровий тунель, де її обробляють парою за температури коло 120С. Далі локшину ріжуть на брикети, обсмажують на рослинній олії, охолоджують та розфасовують, додатково «комплектуючи» пакетиками зі спеціями та олією.

5star

Добрий кухар

Виробник:
ТОВ “Техноком”(Україна) для АТБ

Ціна за 100 г: 1,58 грн

Мівіна

Виробник:
ТОВ “Техноком” (Україна)

Ціна за 100 г: 1,98 грн

Роллтон

Виробник:
ТОВ “Маревен Фуд Україна”

Ціна за 100 г: 1,98 грн

4star

Super

Виробник:
Джиньмайланг Фуд Ко., (Китай)

Ціна за 100 г: 3,52 грн

3star

Golden wheat

Виробник:
Джиньмайланг Фуд Ко., (Китай)

Ціна за 100 г: 6,07 грн

Більш детально про тестування можна прочитати тут.

За матеріалами Центру споживчих експертиз “Тест”
Answear UA

Сподобалось? Поділіться із друзями

PinIt

Новини інших ЗМІ

Loading...
  • ntr

    Вітаю! Ви знайшли трьох людей, які чесно зізнаються що їли мівіну. Це я(рази три в житті), мій чоловік (разів зо десять) і моя сташа донька (ця просто фанатка мівіни і їсть її “втіхаря від усіх” несчисленну кількість разів)

    • zakupy

      це дуже смілива заява 🙂

Top